Nieuws Antwerpen Taxi's van DTM staan er binnen de vijf minuten

Taxi's van DTM staan er binnen de vijf minuten

Taxi's van DTM staan er binnen de vijf minuten

taxiMet de overname van Metropole Taxi (Antwerpen) door DTM uit Deurne is het taxi-aanbod in Antwerpen opmerkelijk verbeterd. De nieuwe groep stelde zich tot doel om “de gemiddelde wachttijd voor een taxi te beperken tot slechts vijf minuten.” Het lijkt erop alsof de firma daarin slaagt.

De taxiwereld staat in rep en roer. De opmars van Uber zorgt voor onrust. De taxi-exploitanten zetten zich daarom schrap. Ze analyseren hun rentabiliteitscijfers en nemen maatregelen. De overname van Metropole Taxi door DTM zit ongetwijfeld mee in dat perspectief.

De Antwerpse markt is ondertussen weer tot rust gekomen. Zeker ook omdat de posities ondertussen herschikt zijn. DTM zet nu een vloot in van liefst 100 auto’s en is kennelijk van plan zijn huid duur te verkopen. De schaalvergroting heeft de ambities van het bedrijf trouwens versterkt. De uitdaging om binnen de 5 minuten bij elke klant te zijn wordt waar gemaakt.

Het familiebedrijf van stichter Paul Van Avermaet en diens zoon, de huidige ceo Steve Van Avermaet heeft vandaag taxi’s klaar staan op nagenoeg alle strategische plaatsen in Antwerpen. Ook het havengebied wordt intensief bewerkt. Daarmee wordt een misverstand bestreden als zouden de taxi’s van DTM telkens helemaal uit Deurne moeten komen. Dat is dus helemaal niet het geval.

Ondertussen zijn de groeiperspectieven trouwens flink verbeterd. Ondermeer de opgang van de luchthaven van Deurne zal in de toekomst ongetwijfeld voor nog meer taxiverkeer zorgen. Zeker omdat de gratis parking er op termijn zal verdwijnen.

De gratis DTM taxi app biedt nog meer mogelijkheden. De klanten kunnen voortaan zelf een taxi bestellen via hun smartphone of hun tablet. Je ziet er meteen op hoelang je zult moeten wachten op je wagen, je krijgt een indicatie van de prijs en op het kaartje zie je de wagen die naar je toe rijdt ook in real time op het stadsplannetje bewegen.

DTM heeft alle personeelsleden van Metropole Taxi overgenomen en zet thans 230 mensen aan het werk.

De firma uit Deurne verzorgt trouwens ook transport- en verhuisopdrachten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.