Nieuws Antwerpen Triple Helix en Bolder Industries zijn eerste bewoners NextGen District

Triple Helix en Bolder Industries zijn eerste bewoners NextGen District

Triple Helix en Bolder Industries zijn eerste bewoners NextGen District

De haven van Antwerpen heeft de eerste concessies afgesloten voor het nieuwe bedrijventerrein NextGen District op de voormalige Opel-site. Het gaat om Triple Helix en Bolder Industries, beide actief in de duurzame chemie.

Het 88 hectare grote terrein in het hart van de haven moet een hotspot voor de circulaire economie worden, met bedrijven die “end-of-lifeproducten” een nieuw leven geven. In 2020 en 2021 lanceerde het havenbedrijf marktbevragingen om geschikte bedrijven aan te trekken. Uit die bevragingen zijn nu de eerste twee officiële concessionarissen gekomen.

Het Antwerpse Triple Helix gaat een fabriek bouwen om polyurethaanschuim uit onder meer afgedankte matrassen en isolatiepanelen te verwerken tot chemische basiscomponenten. Bolder Industries extraheert chemische stoffen uit afgedankte autobanden voor hergebruik in rubber, plastic en petrochemische producten.

De totale investeringswaarde van de twee nieuwe spelers bedraagt ongeveer 100 miljoen euro, zegt Port of Antwerp, en hun komst zal zorgen voor minstens een 70-tal nieuwe jobs. Na het aanvragen van de nodige vergunningen, is de doelstelling om tegen 2023-2024 operationeel te zijn. Ondertussen lopen gesprekken met mogelijke andere kandidaten voor het bedrijventerrein.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

DEME koopt vikingschip

De Antwerpse baggeraar en verlener van maritieme diensten DEME heeft een overeenkomst gesloten met de Noorse rederij Eidesvik voor de… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.