Nieuws Van Mossel neemt Kia activiteiten Garage Vandecruys uit Kessel over

Van Mossel neemt Kia activiteiten Garage Vandecruys uit Kessel over

Van Mossel neemt Kia activiteiten Garage Vandecruys uit Kessel over

De Kia activiteiten van Garage Vandecruys uit Kessel worden overgenomen door Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen. Vanaf 1 december zullen de Kia activiteiten door Van Mossel verder gezet worden in de showroom aan de Marnixdreef in Lier, waar nu reeds een Opel dealership van Van Mossel gevestigd is.

Door de overname van de Kia activiteiten van Garage Vandecruys worden de groeiambities van Van Mossel in de Belgische markt verdergezet. “We zijn in België reeds actief met Kia in Hasselt, Sint-Truiden en Aarschot” zegt Koen Claesen, CEO Van Mossel België en Luxemburg. “Het toevoegen van een extra locatie is een belangrijke strategische aanvulling bij de huidige dealergroepen en leasemaatschappijen.”

De Kia activiteiten worden verder gezet vanuit de huidige, grotere Van Mossel showroom en werkplaats aan de Marnixdreef 2 in Lier waar men vanaf nu dus naast Opel ook voor Kia terecht kan. De medewerkers die bij Vandecruys verantwoordelijk waren voor Kia verhuizen mee naar de nieuwe locatie.

Begin 2019 startte Van Mossel het overnameoffensief van dealerbedrijven met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin 2020 kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg. Later dat jaar werd hieraan ook nog een Peugeot/Citroën vestiging in Diest toegevoegd en breidde Mercedes-Benz uit met een vestiging in Brecht. Begin 2021 was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017. Afgelopen zomer ging Van Mossel in zee met de familie Devos-Capoen waardoor ze in West-Vlaanderen vertegenwoordigd zijn met de merken Renault en Dacia. En in september verhuisden de medewerkers van Citroën Garage Van Thielen na de overname naar de nieuwe vestiging van Van Mossel te Aarschot. Afgelopen maand werd Van Mossel ook eigenaar van Ford garage Deprince uit Lier.

In totaal telt Van Mossel Automotive groep meer dan 300 vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.