Nieuws Kempen Afvalzouten van Umicore zijn grondstof voor Prayon

Afvalzouten van Umicore zijn grondstof voor Prayon

Afvalzouten van Umicore zijn grondstof voor Prayon

umicore OlenUmicore in Olen en Prayon in Puurs slaan de handen in mekaar voor een project dat vooral het milieu ten goede komt. Vanaf januari 2015 gebruikt Prayon zouten die bij Umicore vrijkomen in het productieproces. Umicore haalt die uit zijn afvalwater, dat hierdoor nog verder onder de wettelijke lozingsnorm terechtkomt.

Zowel Umicore Olen als Prayon waren op zoek naar oplossingen voor verschillende uitdagingen. Umicore wou het zoutgehalte in zijn afvalwater naar beneden brengen dat afkomstig is van verschillende productieprocessen. Prayon zocht naar een alternatieve grondstof voor de productie van ‘sodium fluosilicate’, dat zijn toepassingen vind in onder meer de glasproductie. Door samen te investeren kan Prayon binnenkort de zouten van Umicore gebruiken. Vanaf januari rijden er dagelijks tankwagens tussen Olen en Puurs.

Succesvol resultaat
Bij deze samenwerking winnen beide partijen. Prayon heeft een alternatieve grondstof die goedkoper en milieuvriendelijker is. Umicore dringt de hoeveelheid zout in zijn afvalwater terug. Jan Vliegen, site manager Umicore Olen: “Ik ben heel blij met deze samenwerking omdat hergebruik een hoofdonderdeel vormt van onze filosofie. Dit toont dat er niet alleen vraag is naar onze expertise, maar dat ze ook succesvolle resultaten oplevert.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer