Nieuws Kempen Bakken en braden in het woestijndorp van De Vesten

Bakken en braden in het woestijndorp van De Vesten

Bakken en braden in het woestijndorp van De Vesten

Domein De Vesten in Laakdal zal tijdens de zomermaanden een pop-up restaurant openen. Bar Dakar brengt de woestijn naar het Albertkanaal, en biedt klanten een loungegevoel met cocktails, tapas en de mogelijkheid om te dineren. Met een dikke knipoog naar Paris-Dakar, heeft het team van De Vesten een echt vakantiegevoel trachten te creëren in en rond Expo De Vesten. “We konden onze fantasie de vrije loop te laten. Met veel mannen die autowereld een warm hart toedragen, lag de naam Bar Dakar voor de hand.”

Van mei tot en met augustus opent Domein De Vesten het woestijnrestaurant Bar Dakar, waar gerechten bereid worden op de Ofyr, een outdoor kookconcept dat mensen bij elkaar brengt rond het vuur. “Gezelligheid is troef”, zegt Ronny Vandenbergh van De Vesten, “en wij zorgen ervoor dat je zowel binnen als buiten in veilige omstandigheden kan genieten van een onvergetelijk moment. Op ons overdekt terras hebben we hoge loungetafels geplaatst voor 4 personen. Je zit sowieso droog onder onze tent.”

Van zodra de horeca ook binnen weer mag heropenen, kunnen gasten in Expo De Vesten ook indoor van woestijndorp genieten. “We hebben binnen een keuken gecreëerd met ofyrs, bivaktenten en een retrodampkap van oude golfplaten. We hebben zelf serieus geknutseld om het geheel vorm te geven, en we hebben heel veel materialen bij elkaar gezocht. Zo hebben we ook een paar camions zand laten aanrukken. En binnen staan een paar wagens en een moto die ooit echt Paris-Dakar gereden hebben. Een instant vakantiegevoel is het geworden, ja.”

Domein De Vesten is met deze pop-up niet aan zijn proefstuk toe. “Vorig jaar deden we ook pop-up restaurant De Garage, uit noodzaak om bezig te blijven door corona. Toen hebben we onze feestzaal omgebouwd tot restaurant. We dachten dat het initiatief eenmalig zou blijven, maar dit jaar is corona nog niet weg. In de winter zijn we beginnen plannen. We hadden pas de expohal kunnen bijkopen. Door daar onze pop-up te maken, houden we de feestzaal vrij voor als feesten weer kan.”

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer