Nieuws Kempen Bosal Oevel vraagt bescherming tegen schuldeisers

Bosal Oevel vraagt bescherming tegen schuldeisers

Bosal Oevel vraagt bescherming tegen schuldeisers

bosalUitlatenproducent Bosal Benelux in Oevel-Westerlo heeft vandaag bij de handelsrechtbank een bescherming tegen schuldeisers gevraagd via de WCO-procedure. De directie heeft vervolgens de ondernemingsraad en het personeel geïnformeerd.

Wanneer de rechtbank de aanvraag inwilligt, zal ze een gerechtsmandataris aanstellen met als opdracht het zoeken van een ondernemer voor het volledige bedrijf of delen ervan. Wordt die niet gevonden, dan gaat de vestiging tegen september dicht.

Crisis in automobielsector
Bij Bosal Benelux werken 352 mensen. Het bedrijf produceert componenten voor automotive en industriële toepassingen. “De aanvraag voor de procedure tot gerechtelijke reorganisatie is het gevolg van de aanhoudende crisis in de automobielsector in West-Europa, die ook de toeleveranciers van die sector zwaar heeft getroffen”, zegt het bedrijf in een mededeling.

De onderneming benadrukt dat de gebeurtenissen bij Bosal Benelux geen invloed hebben op de overige activiteiten van Bosal in België en daarbuiten. In Lummen is het hoofdkantoor gevestigd, zo ook de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten voor de wereldwijde toepassingen van emissie controlesystemen en warmtewisselaars.

De Bosal-groep realiseerde in 2014 een omzet van 715 miljoen euro. Ze stelt in 22 landen ongeveer 5.200 medewerkers tewerk, in 29 productievestigingen en 19 distributiecentra.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer