Nieuws Kempen Cijfers dankzij AC|S accountants sexier voor kmo’s en zelfstandigen

Cijfers dankzij AC|S accountants sexier voor kmo’s en zelfstandigen

Cijfers dankzij AC|S accountants sexier voor kmo’s en zelfstandigen

acs_gebouw_ravelsAC|S Accountants en Belastingconsulenten breidt haar online dienstverlening uit. Via een online portaal krijgen klanten veel sneller inzake in hun boekhouding en kunnen op die manier veel strategischer ondernemen. Met de nieuwe toepassing kunnen zij online actuele rapporten of kerncijfers opvragen en à la minute openstaande facturen opvolgen of de liquiditeit controleren.

Werner Van Hooghten: „De rol van een boekhouder/accountant is erg veranderd doorheen de jaren. Vroeger volstond het om een keer per kwartaal de administratie van onze klanten te verwerken voor de btw-aangifte, een jaarrekening op te stellen en de administratie rond de algemene vergadering af te ronden. Nu werken accountants veel proactiever en bieden we veel meer toegevoegde waarde.  AC|S Accountants en Belastingconsulenten denkt mee na over de organisatie van bedrijven. We zitten naast de directeur of de zaakvoerder en gaan mee investeringsbeslissingen onderbouwen of maken mee financiële plannen op voor bankbesprekingen. Vroeger gebeurde dat veel op buikgevoel en adviseerde je je klanten min of meer op basis van je ervaring en inzichten. We wilden dit echter op een meer wetenschappelijk onderbouwde manier aanpakken. Tegelijk kwam de vraag van sommige van onze klanten om sneller inzage te krijgen in de boekhouding. Via enkele ontmoetingen kwamen we in contact met de juiste partners en toen ging het balletje aan het rollen.”

AC|S breidde haar dienstverlening uit met een digitaal platform waar de klant kan inloggen op het dashboard en zijn boekhouding overal online kan opvolgen, openstaande posten en dagboeken raadplegen, rapporten trekken, kerncijfers opvragen. „Doordat alle mogelijke informatie en administratie, van aankoopbonnen tot facturen en restaurantbonnetjes digitaal aangeleverd en verwerkt kunnen worden, is de informatie sneller beschikbaar voor de boekhouding en moet de klant niet langer wachten op de kwartaalaangifte tot alles is verwerkt. Hij kan zelf zijn administratie uploaden en annoteren of hij kan dat aan ons over laten. Zelfs als je niet vertrouwd bent met grootboekrekeningen of andere boekhoudkundige termen is het systeem heel gebruiksvriendelijk.”

„Deze aanpak moet de ondernemer prikkelen om nauwer betrokken te zijn bij zijn cijfers, waardoor hij veel strategischer kan ondernemen. En wij als accountant kunnen nog meer toegevoegde waarde leveren, nl. advies verlenen.”

De nieuwe online dienstverlening die mogelijk werd in samenwerking met ClearFacts, is volgens AC|S erg interessant voor heel wat kmo’s. „Zowel voor de schrijnwerker als voor de dienstverlenende onderneming met 100 man personeel, maar ook voor restaurants, eenmanszaken of zelfstandigen die een beperkt aantal facturen hebben maar toch meer voeling willen hebben met de resultaten van hun business.”

AC|S activeerde het systeem in het voorjaar. Na een inloopperiode van drie maanden wordt het vanaf vandaag mee geïntegreerd in het aanbod aan nieuwe klanten. Voor bestaande klanten wordt per klant bekeken of dit interessant is.

AC|S heeft meer dan 90 personeelsleden en vestigingen in Ravels, Mol, Herentals, Turnhout en in Meer. Onder de klanten heel wat kmo’s en vrije beroepers uit de provincie Antwerpen, vooral dan uit de Kempen. AC|S heeft ook een belangrijke expertise in landbouwvennootschappen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.