Nieuws Kempen Drisag lanceert innovatieve en duurzame stoel

Drisag lanceert innovatieve en duurzame stoel

Drisag lanceert innovatieve en duurzame stoel

Sinds 1970 ontwikkelt en produceert Drisag uit Herentals kantoormeubilair, zoals tafels, soft seating en akoestische oplossingen. Drisag staat ook bekend voor zijn gecertificeerde ergonomische bureaustoelen. Met de opmars van het thema duurzaamheid ontbrak er nog een circulaire bureaustoel in het aanbod. Met de lancering van de nieuwe stoel Econic vult Drisag deze leemte nu op.

De grootste uitdaging om een bureaustoel ecologisch te maken, is de gebruikte PUR-schuim aanzienlijk verminderen. Dit materiaal is namelijk het meest milieubelastende onderdeel van een stoel. PUR-schuim wordt meestal verlijmd op andere onderdelen waardoor deze niet meer gescheiden kunnen worden. Met dit gegeven in het achterhoofd, kwamen de ontwerpers van Drisag op een nieuw idee voor het ontwerp van de rugleuning van de nieuwe Econic.

Voor de rugleuning van Econic werkt Drisag met een vernieuwende technologie. “Een speciale hoes, die over het metalen frame van de rugleuning geschoven wordt, krimpt bij het opwarmen ervan”, verduidelijkt Niek Renders, ceo van Drisag. “Het aldus bekomen geheel vormt de rugleuning van Econic, die zorgt voor de perfecte ondersteuning van je rug. De rugleuning van Econic ondersteunt de rug beter dan een netweave rugleuning en is beduidend ecologischer dan een met PUR schuim, gevormde rugleuning.”

Het ontwerpteam heeft de J-bar (rugstang) ontworpen met een afzonderlijk instelbare bekken/ lendensteun. Hierdoor wordt de geldende ergonomische norm behaald en zelfs overtroffen. “Bovendien kan Drisag door te schakelen naar een alternatieve vorm van de rugleuning sneller inpikken op trends. Met andere woorden: een harmonie van lijnen die altijd trendy blijft.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer