Nieuws Kempen Geen auto, dan een traktatie bij Aurubis Olen

Geen auto, dan een traktatie bij Aurubis Olen

Geen auto, dan een traktatie bij Aurubis Olen

Multimetalenproducent Aurubis Belgium in Olen heeft een bijzondere uitdaging voor zijn 600 medewerkers: laat op donderdag 19 september, tijdens Car Free Day, de auto thuis! Wie te voet, met de fiets, step, trein of bus naar het werk komt, krijgt een fairtrade lekkernij bij aankomst. Met zijn deelname aan Car Free Day wil Aurubis Belgium duurzaam woon-werkverkeer stimuleren.

Week van de mobiliteit

Aurubis Belgium houdt deze actie in het kader van de Week van de Mobiliteit. Donderdag 19 september is een autoloze dag: Car Free Day. Aurubis wil dat zo veel mogelijk collega’s zich even beraden over hun dagelijkse verplaatsingen. “Het merendeel van onze medewerkers moet ‘maar’ enkele kilometers afleggen naar het werk”, vertelt Dany Loret, CEO van Aurubis Belgium. “Toch lijkt de auto vaak het gemakkelijkste of het snelste. Net die gedachte willen we op deze dag doorbreken.” Wie kiest voor duurzaam vervoer, krijgt donderdag van de directie een gezonde lekkernij.

1 op 3 al met de fiets

Ruim 1 op 3 Aurubis medewerkers komt nu al dagelijks met de fiets naar het werk in Olen. “Sinds vorig jaar kunnen onze mensen een fiets leasen. In combinatie met een fietsvergoeding zorgt dat ervoor dat meer en meer werknemers resoluut voor de fiets kiezen om zich naar het werk te verplaatsen.”, klinkt het bij CEO Dany Loret. “De cijfers tonen dat ons personeel ervoor open staat om alternatieven te kiezen voor koning auto, een trend waar wij als werkgever trots op zijn.”

Aurubis Belgium stelt zo’n 600 medewerkers te werk en maakt deel uit van de Aurubis Groep, de grootste koperrecycler ter wereld. Aurubis verwerkt complexe metaalconcentraten, schroot en metaalhoudende recyclagematerialen tot zuivere metalen. De site in Olen is gespecialiseerd in de productie van onder meer koperanodes en koperkathodes. Die materialen worden op hun beurt gebruikt in onder andere windmolens.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.