Nieuws Kempen Joint venture van Umicore en Volkswagen voor autobatterijen

Joint venture van Umicore en Volkswagen voor autobatterijen

Joint venture van Umicore en Volkswagen voor autobatterijen

Umicore en Volkswagen AG hebben de intentie een joint venture (JV) op te richten om materialen te produceren die gebruikt worden in autobatterijen. Door samen te werken kunnen de bedrijven de capaciteit opbouwen om de batterijen voor elektrische wagens in Europa te produceren.

Umicore en Volkswagen willen met de joint venture chemische tussenproducten en kathodematerialen maken voor de batterijcellen van de Duitse autobouwer. Die worden gemaakt in de Volkswagenfabriek in Salzgitter.

“Dit partnerschap is het eerste in zijn soort binnen de Europese automarkt”, klinkt het bij Umicore. “Het zal bijdragen tot de verwezenlijking van de ambities van de Europese Green Deal, waaronder de totstandbrenging van een duurzame toeleveringsketen voor batterijen. Het is een sterk signaal voor de verdere uitrol van innovatieve batterijceltechnologieën en -capaciteiten in de regio.”

In 2025 staat gepland dat de productie van start zal gaan, met een aanvankelijke capaciteit van 20 gigawattuur per jaar. Binnen de tien jaar moet dit gehoogd kunnen worden naar jaarlijks 160 gigawattuur. Hiermee kunnen 2,2 miljoen volledig elektrische auto’s aangedreven worden.

De samenwerking verzekert Umicore’s toegang  tot een belangrijk deel van de Europese vraag naar kathodematerialen voor elektrische voertuigen. “Dat levert dan weer aanzienlijke schaalvoordelen op in de verdere uitbouw van onze strategie als wereldleider in materialen voor schone mobiliteit”, klinkt het.

Op de site van Umicore in Olen wordt voornamelijk gewerkt rond onderzoek en ontwikkeling van schone technologieën en de productie van hoogtechnologische materialen op basis van kobalt en germanium. Deze zijn terug te vinden in herlaadbare batterijen, lenzen en zonnecellen voor satellieten. Er werken hier ongeveer 900 mensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.