Nieuws Kempen “Met Zomerplan nu één richting uit: ‘fast forward’ uit deze crisis”

“Met Zomerplan nu één richting uit: ‘fast forward’ uit deze crisis”

“Met Zomerplan nu één richting uit: ‘fast forward’ uit deze crisis”

Met het nieuwe Zomerplan gaat ons land ‘back in business’. Dat stelt Voka Mechelen-Kempen. “We kunnen nu hopelijk één richting uit: en dat is vooruit, uit deze crisis. We hebben lang om een exitkalender gevraagd. Die is er nu. De terugkeermomenten naar het werk, vanaf 9 juni, passen daar in. Onze bedrijven hebben getoond dat ze de regels goed toepassen. Dat zullen ze blijven doen, zodat onze economie écht vol kan gaan”, zegt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen.

Volgens de nieuwste conjunctuurbarometer van Voka Mechelen-Kempen zal de economie in de regio vlak na de zomer net tot boven het peil van vóór de coronacrisis klimmen. “Het nieuwe Zomerplan versterkt die dynamiek. Met de duidelijke exitkalender en perspectief voor veel sectoren moet dat lukken. Uiteraard blijft het belangrijk om alle geldende veiligheidsmaatregelen te blijven respecteren”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

Nog vanaf 9 juni komt er een terugkeermoment voor medewerkers naar de werkvloer. Dat was een must voor Voka. Volgens de werkgeversorganisatie is het organiseren van het werk in de eerste plaats een opdracht voor de werkgevers in samenspraak met de medewerkers. De overheid dient zich hierin terughoudend op te stellen. Voka blijft er dan ook sterk op aandringen dat het afbouwen van het telewerk niet gepaard gaat met administratieve verplichtingen. “Werkgevers hebben er alle belang bij dat er zo weinig mogelijk besmettingen zijn. Geef de werkgevers dan ook het vertrouwen om opnieuw zelf het werk te organiseren. We gaan ervan uit dat de onnuttige RSZ-registratie die vandaag nog van kracht is, zo snel mogelijk wordt afgeschaft”, stelt Laveren.

Om de vaccinatiecampagne nog meer te versnellen, vraagt Voka om nu al maatregelen te treffen voor de volgende fases van de campagne. De Kamer in Mechelen-Kempen doet daarom nog een oproep om het vaccineren op de werkvloer mogelijk te maken.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer