Nieuws Kempen Stories Metaalwerken Michiels bouwt nieuwe industriehal: “We hebben steeds meer industriële klanten”
Kempen

Metaalwerken Michiels bouwt nieuwe industriehal: “We hebben steeds meer industriële klanten”

OLEN – Metaalwerken Michiels is verhuisd naar een nieuwe industriehal. Die is vier keer zo groot dan het atelier waarin vroeger werd gewerkt. “Ook deze hal staat al vol”, zegt zaakvoerder Tom Michiels.

Tom Michiels nam zes jaar geleden Metaalwerken Michiels bvba over van zijn vader, die de zaak dertig jaar eerder had opgericht. Hij breidde na de overname meteen het machinepark uit.

“Er is wel wat veranderd na de overname”, lacht Tom. “Een waterstraalsnijder, een lasersnijder, een plooimachine,… Door die aankopen waren we als metaalbewerkers niet langer beperkt in onze mogelijkheden. Nu hebben we alles in eigen hand, behalve de oppervlaktebehandeling.”

 

Een nieuwe bedrijfshal, zonder franjes. De kantoren moeten nog worden gebouwd.

Als gevolg van deze investeringen groeiden ook het aantal opdrachten en het klantenbestand. “We werken steeds vaker voor industriële klanten”, zegt Tom. “Maar dan bleek ons atelier weer te klein.”

Een investering in een grotere hal drong zich op. “Pa kon er niet mee lachen”, verklapt Tom. “Hij vond dat ik wel erg grote stappen zette. Maar stiekem is hij wel trots. Hij helpt trouwens nog geregeld mee in het bedrijf.”

Alleen al voor de hal, en voor de kantoren die nog moeten worden gebouwd, was een investering van anderhalf miljoen euro nodig. “Gelukkig is Metaalwerken Michiels een gezond bedrijf en dat zien de banken, bij wie we voor een lening moeten aankloppen, ook.”

De nieuwe hal is gebouwd achter het vorige atelier, dat in de Herentalseweg in Olen is gelegen. De toegang naar de nieuwe industriehal ligt in de Stadsestraat en loopt over het terrein van Pashka. “Het is hier een kleine industriezone. Vader had hier nog wat grond en we hebben wat kunnen kopen van Beneens. Het officiële adres blijft wel in de Herentalseweg.”

 

Tom Michiels kan rekenen op een jong, enthousiast team.

De nieuwe, grotere hal biedt alweer nieuwe mogelijkheden. “We kunnen nu veel balkstaal en industriestaal verwerken. We hebben ook een nieuwe plooibank besteld, waarna de hal weer vol staat. We hebben nog de ruimte om hiernaast een even grote hal te bouwen, maar nu zullen we eerst deze investering afbetalen.”

Want het bedrijf groeit sneller dan Tom zelf had durven dromen. “Ik heb altijd gezegd dat een bedrijf met drie of vier personeelsleden wel goed is. Ondertussen werken we hier al met negen mensen. Ik ben 37 en ik ben de oudste van het atelier. Ik heb een jong, dynamisch en heel enthousiast team. Dat is wel prettig werken.”

“Door deze investeringen zijn we in een andere wereld terechtgekomen”, beseft Tom. “Die biedt ons nieuwe mogelijkheden. We blijven met de voeten op de grond, maar wie weet wat het volgend is dat op ons pad komt?”

Ook de nieuwe hal staat al goed vol.