Nieuws Kempen Provincie Antwerpen heeft de meeste starters

Provincie Antwerpen heeft de meeste starters

Provincie Antwerpen heeft de meeste starters

startersIn Vlaanderen startten vorig jaar 45.311 mensen met een eigen zaak. Dat zijn er 2,3% meer dan in 2014. Het cijfer wordt verspreid door Unizo en die voegt er aan toe dat het aantal de komende maanden traditioneel nog wat wordt bijgesteld waardoor we uitkomen op een effectieve stijging van 2,7%. In Vlaanderen zet de provincie Antwerpen de sterkste prestatie neer met een stijging van 5,3% tot 13.620.

“De positieve trend die zich al een tijdje heeft ingezet, blijft duren. Dit is een teken dat de economie zich verder herstelt. Nieuwe ondernemingen pompen zuurstof in de economie en zorgen voor weer extra tewerkstelling”, zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt.

Gunstiger ondernemingsklimaat
Volgens Unizo moeten we wel blijven werken aan een gunstig ondernemersklimaat. De toegang tot de financiering voor startende ondernemers kan nog altijd beter. Daarnaast moeten alle overheden blijven inzetten op administratieve vereenvoudiging. Het aantal reglementeringen, de vele paperassen en de vergunningsvoorwaarden zijn voor kandidaat-ondernemers een struikelblok.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer