Nieuws Kempen Robojob en Krabbendam maken nieuwe interface om machines vlotter te automatiseren

Robojob en Krabbendam maken nieuwe interface om machines vlotter te automatiseren

Robojob en Krabbendam maken nieuwe interface om machines vlotter te automatiseren

HEIST-OP-DEN-BERG – RoboJob uit Heist-op-den-Berg is dé specialist in de automatisering van CNC-machines. Enkele maanden terug kondigde het bedrijf een strategisch partnership aan met het Nederlandse Humacs Krabbendam. Dat resulteert in een nieuwe standaard interface waarmee bestaande CNC-machines sneller en makkelijker kunnen worden geautomatiseerd.

Het was de bedoeling van beide bedrijven om met een gezamenlijke aanpak ook bestaande CNC-machines te automatiseren. Het merendeel van de industriële robots wordt immers aan nieuwe CNC-machines geïnstalleerd, en daar willen beide bedrijven verandering in brengen. De eerste resultaten van de samenwerking worden nu concreet.

Wanneer je een bestaande machine wilt automatiseren, moet je ervoor zorgen dat je een communicatiekanaal bouwt tussen die machine en onze robot,” vertelt Helmut De Roovere, CEO van RoboJob. “Nieuwe machines beschikken vaak over zo’n ‘robot interface’, maar oudere machines niet. Samen met Humacs Krabbendam hebben we nu een oplossing uitgedokterd: een standaard interface die voor alle CNC-machinemerken kan werken. Dit maakt de automatisering van bestaande machines nog eenvoudiger!”

Robojob heeft meer dan 40 jaar ervaring in machinebouw. Daarmee heeft het bedrijf alle know-how in huis om uiterst gebruiksvriendelijke standaardoplossingen te bouwen die de verspanende industrie weer rendabel kunnen maken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.