Nieuws Kempen Starter van de Week: Sarah Vertongen start vertaalbureau Duits

Starter van de Week: Sarah Vertongen start vertaalbureau Duits

Starter van de Week: Sarah Vertongen start vertaalbureau Duits

Als dochter van een Duitse mama en een Belgische papa, heeft Sarah Vertongen uit Meerhout het geluk gehad om tweetalig te mogen opgroeien. Ze studeerde toegepaste taalkunde, en maakt nu de sprong als zelfstandig vertaalster en copywriter. “Als je in Duitsland zaken wil doen, is het belangrijk dat je website 100% Duits overkomt.”

 

 

Sarah Vertongen groeide op in twee landen en tussen Duitstalige en Nederlandstalige boeken. De grote en goed gevulde bibliotheekkast van haar mama – een licentiate Nederlands, Engels, Duits – heeft haar van kleins af aan geboeid en maakte van haar een echte boekenwurm. “De geur van boeken en het gevoel dat de wereld rondom je verdwijnt, is voor mij een zalig gevoel”, vertelt ze. Tijdens haar opleiding maakte ze kennis met Goethe en hoe kan het ook anders: Jacob en Wilhelm Grimm.

Na het overlijden haar van oma in 2015, die woonde in het mooie Erwitte in Noordrijn-Westfalen, sprak Sarah minder Duits. Haar tweede thuis was daardoor plots weg. “Toen ook mijn moeder in 2017 overleed, leek het alsof mijn wortels werden doorgehakt. Het gemis naar Duitsland en de Duitse taal werd steeds groter… Heimweh dus. Waarom geen bijberoep starten waarbij ik mijn moedertaal zou kunnen gebruiken, dacht ik toen.”

Als je in Duitsland zaken wil doen, is het belangrijk dat je website 100% Duits overkomt, zegt Sarah. “Met het juiste taalgebruik wek je direct vertrouwen en word je vindbaar met belangrijke zoekwoorden via zoekmachines. Ook voorkom je juridische claims – ‘Abmahnungen’- wanneer je website aan de wettelijke vereisten voldoet.”

Als een website van Nederlands naar Duits wordt vertaald, is er vaak geen rekening gehouden met de taal en cultuur van de Duitse bezoeker. “Denk maar aan een Nederlandse zinsopbouw, letterlijke vertalingen en verkeerde naamvallen. De Duitstalige versies van Nederlandse webshops zijn voor de Duitse bezoekers soms een gruwel. Vandaar dat ik er zeker van ben dat mijn diensten en kennis voor veel bedrijven een meerwaarde zullen zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel, Herentals
Geel

7 faillissementen in de regio

De ondernemingsrechtbank van Turnhout heeft zich ook deze dinsdag gebogen over de faillissementen. Op de lijst staan 7 bedrijven die… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer