Nieuws Kempen Sustainable Story: Autoloze woensdag bij Aurubis

Sustainable Story: Autoloze woensdag bij Aurubis

Sustainable Story: Autoloze woensdag bij Aurubis

De twee Kempense productievestigingen van multimetalenproducent Aurubis hadden een bijzondere uitdaging voor hun 1100 medewerkers: laat op woensdag 22 september, tijdens Car Free Day, de auto thuis voor de trip van en naar het werk. Wie te voet, met de fiets, step, trein, bus of carpoolend naar het werk kwam, kon genieten van een lekker ontbijt bij aankomst.

 

 

De sites in Olen (Aurubis Belgium) en Beerse (Metallo Belgium) sprongen mee op de kar tijdens de Week van de Mobiliteit en hielden op woensdag 22 september een Car Free Day, ofwel autoloze dag, op het bedrijf. De idee erachter is om zo veel mogelijk collega’s te doen stilstaan bij hun dagelijkse verplaatsingen. “Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Ook in ons mobiliteitsbeleid zetten we volop in op duurzaam woon-werkverkeer”, vertelt Inge Hofkens, Managing Director van de site in Olen.

Niet alleen op deze autoloze dag, maar het hele jaar door wordt de fiets gepromoot in Olen en Beerse. Intussen leasen ruim 250 collega’s in Olen een fiets en kiest ruim 40% van de Olense collega’s om dagelijks met de fiets naar het werk te komen. Een mooie fiets- of wandelvergoeding per kilometer, een gunstig fietsleaseplan en voordelige fiets- en loopkledij: de combinatie werkt. In Beerse is men intussen volop in overleg om een fietsleaseplan uit te rollen. Dirk Vandenberghe, Managing Director van de site in Beerse, geeft aan dat “duurzaamheid de drijfveer is en dat fietsleasing perfect aansluit op het Sanos-programma. Daarmee motiveren en inspireren we onze collega’s in Beerse omtrent het versterken van hun lichamelijk en geestelijke gezondheid.”

Duurzaamheid maakt integraal deel uit van het Aurubis DNA: in Olen zijn pas 16 extra laadpunten voor elektrische wagens geïnstalleerd. Het moederbedrijf in Hamburg opende eerder dit jaar het grootste oplaadpark van heel Noord-Duitsland, met maar liefst 150 laadpunten.

Aurubis verwerkt schroot en metaalconcentraten tot metalen van de hoogste zuiverheid. “In Olen recycleren we oud koperschroot en blister koper tot koper met een zuiverheid van maar liefst 99,995%. Dat koper en onze andere metalen zijn nodig voor de megatrends van vandaag én morgen. Denk maar aan elektrische wagens bijvoorbeeld”, aldus Inge Hofkens, Managing Director bij de Aurubis site in Olen. Aurubis stelt zo’n 650 medewerkers te werk in Olen, Beerse telt 450 werknemers.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer