Nieuws Kempen Wim Heylen gooit zich op bloembollenmarkt

Wim Heylen gooit zich op bloembollenmarkt

Wim Heylen gooit zich op bloembollenmarkt

HERENTALS – De familiale holding Heylen Group gaat Van den Bos Flowerbulbs overnemen. De Nederlandse firma, voordien in handen van Foreman Capital, is gespecialiseerd in de verpakking, opslag en wereldwijde distributie van bloembollen.

Van den Bos Flowerbulbs werd in 1946 opgericht door Jo Van den Bos en is uitgegroeid tot een wereldwijde referentie in de bloembollensector. Het bedrijf heeft eigen vestigingen in de Verenigde Staten, Canada, China en Australië is gespecialiseerd in de bewaring, preparatie en export van leliebollen, freesia- en callaknollen. Van den Bos Flowerbulbs heeft ook een productiesite in Chili.

De sector kent grote uitdagingen. Bloembollen zijn immers sterk afhankelijk van de natuur, vertelt CEO Robert Piek. “Je kan dus niet zomaar beslissen om even een bijkomstige productie te lanceren. Maar het zijn die uitdagingen die het Van den Bos Flowerbulbs-verhaal zo interessant maken.”

Heylen Group werd 22 jaar geleden opgericht door ondernemer Wim Heylen. De holding telt ondertussen 38 bedrijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.