Nieuws Limburg 5 sterren voor Erperheide en Vossemeren

5 sterren voor Erperheide en Vossemeren

5 sterren voor Erperheide en Vossemeren

De Limburgse vakantieparken Erperheide in Peer en Vossemeren in Lommel zullen tot de eerste 3 tot 4 Vlaamse faciliteiten behoren die het maximale aantal van 5 sterren krijgen toegewezen. Minister van Toerisme Bourgeois, die donderdag evenwel zijn kat stuurde naar de viering van 30 jaar Erperheide, heeft een classificatie laten uitwerken waarin al deze vakantieparken een beoordeling zullen krijgen. De sterren worden toegekend op basis van de comfortnormen die de accommodaties bieden. Een commissie, waarin ook vertegenwoordigers van de sector zitting hadden, stelde de regels op om een evaluatie te kunnen maken. Het derde grote vakantiepark in Limburg, Molenheide, zou net naast de vijfde ster grijpen om dat hier nog een klein gedeelte van het terrein gebruikt wordt als camping.

Jubileum
Het jarige Erperheide mag alvast trots zijn op de hoogste erkenning. Na 30 jaar is het park nog steeds één van de trendsetters. Met 700.000 overnachtingen in 2010 is Erperheide alleen goed voor zowat 18 procent van het totale aantal toeristische overnachtingen in Limburg. Er werken momenteel zowat 884 mensen, het tienvoudige van bij de opstart in 1981. Overigens, 28 werknemers van het eerste uur, zijn vandaag nog steeds in dienst bij Erperheide. Zij kregen een speciale vermelding tijdens het jubileum. Uit handen van burgemeester Theo Kelchtermans, die destijds de argwaan van menig Perenaar moest tolereren om Center Parcs naar zijn gemeente te halen, ontving General Manager Jos Kwaspen een mooi beeldje van kunstenaar Boud Ceysens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.