Nieuws Limburg 75 procent van ex-Fordwerknemers naar dop

75 procent van ex-Fordwerknemers naar dop

75 procent van ex-Fordwerknemers naar dop

Van de voormalige werknemers bij Ford Genk en de toeleveranciers die op 31 december jongstleden moesten vertrekken, heeft er momenteel zo’n 75 procent nog geen nieuwe job gevonden. Dat zeggen de organisaties die in de Tewerkstellingscel instaan voor de begeleiding van deze mensen. Volgende week, op 1 april, wordt de eerste groep van hen officieel werkloos. Dan eindigt immers de begeleiding voor de ex-werknemers die nog geen 45 jaar oud waren én minder dan 10 jaar dienst op de teller hadden. Zij hebben inmiddels al hun C4 van hun voormalige werkgever ontvangen. Vervolgens duurt het nog enkele weken vooraleer de documenten daadwerkelijk worden omgezet in de betaling van een uitkering. De vakbonden, nog steeds de instanties die deze betalingen aan werklozen doen, zijn momenteel drukdoende om deze dossiers in orde te brengen.
Ford Genk tewerkstellingscel
De tweede groep die officieel werkloos wordt, zijn de werknemers jonger dan 45 jaar met meer dan 10 jaar anciënniteit. Hun begeleiding in de Tewerkstellingscel loopt einde april ten einde. De laatste groep zijn de 45-plussers. Zij krijgen 60 uur begeleiding en moeten zich voor stempelgeld melden vanaf 1 juli 2015.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.