Nieuws Limburg ACA bestelt in 1 klap 22 Tesla’s

ACA bestelt in 1 klap 22 Tesla’s

ACA bestelt in 1 klap 22 Tesla’s

IT-huis ACA IT-Solutions heeft aan het hoofdkantoor in Hasselt ge├»nvesteerd in acht oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Het is een eerste stap in de ambitie om tegen 2025 uitsluitend 100% elektrische voertuigen in het wagenpark op te nemen. De keuze voor een elektrische vloot gebeurt vooral om een steentje bij te dragen aan een duurzame leefwereld. Dat het de bedrijfsleiding menens is, blijkt tevens uit de bestelling van 22 nieuwe Tesla’s.

Bij ACA IT-Solutions werken vandaag zo’n 135 vaste medewerkers die over een bedrijfswagen beschikken. Een aantal van die wagens zijn elektrisch aangedreven. “Bovendien zijn er ook heel wat progressieve klanten en leveranciers die met een elektrische auto naar het hoofdkantoor van ACA IT-Solutions in Hasselt komen”, stelt CEO Ronny Ruyters. “Daarom hebben we als dienstverlening naar personeel en bezoekers ge├»nvesteerd in 8 nieuwe laadpunten in de ondergrondse parkeergarage. Daarmee kunnen per dag 16 elektrische voertuigen helemaal opgeladen worden. De laadpalen kunnen bediend worden met een badge, die alle parameters (wie, wat, waar, wanneer,…) netjes registreert.”

Grote bestelling Tesla 3
ACA IT Solutions wil dat tegen 2025 al hun voertuigen elektrisch zijn. “Laat het ons voor de veiligheid houden op 98%”, lacht CEO Ronny Ruyters. “Een ambitieuze doelstelling, maar daar gaan we voor. Zo hebben we alvast 22 nieuwe auto’s van het type Tesla 3 gereserveerd. Ze zullen normaal einde 2018 geleverd worden. Gezien de total cost of ownership zijn deze voertuigen competitief met andere merken en modellen.”

Duurzaam

“Het is een keuze uit overtuiging”, zegt Ronny Ruyters. “Als bedrijf hebben wij een verantwoordelijkheid om duurzaam met onze aardbol om te springen. Met ons hele team leggen we jaarlijks vele kilometers af. Door elektrisch te rijden dragen we een steentje bij om de uitstoot te verminderen.”

Als bijkomende reden wil ACA IT-Solutions meer rijcomfort bieden aan de medewerkers. “Elektrisch rijden is leuk en veilig”, aldus nog Ronny Ruyters. “Door deze voertuigen als bedrijfswagen aan te bieden, versterken we onze positie als aantrekkelijke werkgever.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Ardooie, Beringen
Ardooie

Gutami opent tweede vestiging

Gutami Solar, de groothandel in zonnepanelen en andere toepassingen voor slimme energie, heeft in Ardooie een tweede vestiging geopend. "Met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.