Nieuws Limburg “Afgelasting Pukkelpop is onze doodsteek”

“Afgelasting Pukkelpop is onze doodsteek”

“Afgelasting Pukkelpop is onze doodsteek”

Gunter Willems van Top Tents uit Lommel zit met de handen in het haar. Het bedrijf heeft de strop rond de nek. “Hoe het nu verder moet? Ik weet het niet. Ik heb al 1,5 jaar nul inkomsten. Terwijl we net enorme investeringen hebben gedaan”, vertelt hij aan Radio 2.

Pukkelpop was voor Top Tents het licht aan het einde van de tunnel. Het Lommelse bedrijf had de manschappen opgetrommeld om de grote danspaleizen op de Kiewitse weides neer te poten. Maar zoals u weet, moesten de constructies opnieuw worden afgebroken door de annulatie van het festival.

“Dit is een strop rond onze nek”, aldus zaakvoerder Gunter Willems op Radio 2. “En nu? Ik heb helemaal niets meer. Toen de regering aankondigde dat de festivalzomer een redelijk normaal verloop zou kennen, hebben we nog fors geïnvesteerd in bijkomend personeel en materiaal. Opnieuw verzekeringen genomen en voertuigen ingeschreven. Met grote events als Pukkelpop, Tomorrowland, Dance Valley, Paaspop, en internationaal het Saga Festival Roemenië, Open Air Polen, Boomtown UK, EDC Mexico en Las Vegas, hadden we helemaal niets te vrezen. De omzet werd geraamd op zo’n 5 miljoen euro. Het is niks geworden… Een verlies van 2 miljoen euro. Ja, dit is een nachtmerrie.”

En nu? “Ons bedrijf heeft 1,5 jaar helemaal stilgelegen. Ik heb niets meer. Ik hoor overal zeggen: zij krijgen subsidie en zij krijgen subsidie. En ik? Niks. Ik had nog liever gehad dat er dit jaar nog niets georganiseerd mocht worden. Dat zou voor niemand fijn geweest zijn, maar dan was het voor iedereen meteen duidelijk. Maar nu: hier stopt het voor ons.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Niki T. 2021-08-05 22:50:05

Dat is inderdaad erg. Een regeling treffen met de kaartjes verkoper / organisatoren moet toch kunnen. Die hebben volgend jaar toch ook tenten nodig? Sterkte alvast Gunter.

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.