2-sterrenchef biedt kamer met 6-gangenmenu
Ondanks de sluiting van de horeca wil Ralf Berendsen, chef van 2-sterrenrestaurant La Source in La Butte aux Bois, niet… Lees meer
De Raad van State heeft in een recent arrest beslist dat het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) zijn inspectieresultaten moet bekendmaken. Test-Aankoop besluit daaruit dat alle voedingswinkels en horecazaken nu een bepaalde score op vlak van hygiëne zullen opgeplakt krijgen. De consumentenorganisatie is daar heel tevreden mee. Want volgens Test-Aankoop scoorden zowel horecazaken als voedingswinkels de jongste jaren ondermaats op vlak van hygiëne. In de horeca waren de helft van de verslagen ongunstig, en in de voedingswinkels 40 procent. En dat hoort een consument te weten. De scores zullen bovendien de zelfstandigen aansporen om beter te doen, aldus Jan Moers van Test-Aankoop.
De zelfstandigenorganisatie NSZ vindt het ‘not done’ dat ondernemers via een dergelijke score aan de schandpaal genageld worden. En ook de horecazaken zelf zijn sceptisch. “Laat ons duidelijk zijn: alle zaken moeten aan strenge criteria voldoen qua voedselveiligheid en hygiëne,” vindt Filip Vanheusden, voorzitter van Horeca Limburg. “Daar heeft iedereen baat bij. Het probleem dat wij hiermee hebben, situeert zich echter bij de controles zelf. Men dreigt appelen met peren te vergelijken. Want als een zaak om 9u ’s morgens voor openingstijd gecontroleerd wordt, geeft dit een totaal ander beeld dan vlak na een drukke middagshift. De horecazaken onderling zijn trouwens niet te vergelijken, terwijl men toch naar één cijfer wil gaan. Vandaar dat wij pleiten voor een verweermogelijkheid, mocht de controle een sporadische fout aan het licht gebracht hebben. Als dit een uitzondering is, moet er een hercontrole kunnen volgen, vooraleer de ondernemer publiekelijk wordt veroordeeld. Want dat heb je ook met tv-programma’s als dat van Benny Backx: die mannen kunnen met de camera binnenvallen op eender welk moment en u met de grond gelijk maken. Wat betekent: boeken toe. Zo’n situaties moeten we absoluut vermijden. Maar nogmaals: dat neemt niet weg dat er geen kwaliteitslabel of minimale standaarden nodig zijn om voedselveiligheid en hygiëne te garanderen.”
DC/K.Me
Ondanks de sluiting van de horeca wil Ralf Berendsen, chef van 2-sterrenrestaurant La Source in La Butte aux Bois, niet… Lees meer
Hoe zou het zijn met... chef Danny Vanderhoven? Goed nieuws! Na een tijdje sterren te zien is hij na een… Lees meer
Pajtim Bajrami, de voormalige chef van het Truiense restaurant De Stadt van Luijck, gaat vanaf de zomer aan de slag… Lees meer
Glocom, de projectafdeling van Veldeman Bedding uit Oudsbergen, heeft 2 grote contracten in de wacht gesleept. Niet alleen mogen de… Lees meer
Abo Global, het bedrijf uit Beringen dat wordt geleid door Jeffrey Alenus, heeft Bart Jacobs aangetrokken als Group Finance &… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen