Nieuws Limburg Altembrouck krijgt respijt tot 27 april

Altembrouck krijgt respijt tot 27 april

Altembrouck krijgt respijt tot 27 april

Rechtbank van koophandel in Tongeren heeft ten gunste van de Nederlandse eigenaars van hoteldomein Altembrouck in Voeren een bescherming tegen schuldeisers goedgekeurd tot 27 april 2012. Nadat een eerder faillissementsvonnis werd ingetrokken, had zaakvoerder Wim Claessen een verzoek tot voorlopige opschorting van betalingen ingediend. De rechter ging enkele weken geleden akkoord en gaf groen licht voor de aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie. Tijdens deze observatieperiode moeten de horeca-uitbaters wel aan enkele verplichtingen voldoen. Zo moet er maandelijks een geschreven verslag over de genomen en nog te nemen maatregelen worden neergelegd op de griffie van de rechtbank. Er moet ook een financiële rapportering over 2011 gebeuren en er dient eveneens duidelijkheid te komen rond het onroerend goed en de vorderingen tussen de vennootschap en Wim Claessen zelf. Tot slot moet ook een verbeterde lijst van de schuldeisers aan de rechter worden getoond.

Op vrijdag 20 april zal de rechtbank in Tongeren dan een uitspraak doen over het reorganisatieplan. Als er dan onvoldoende geloof wordt gehecht aan de kansen op overleving, kunnen schuldeisers na 27 april alsnog het faillissement van Altembrouck aanvragen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.