Nieuws Limburg Altembrouck verliest voor rechter, maar blijft open

Altembrouck verliest voor rechter, maar blijft open

Altembrouck verliest voor rechter, maar blijft open

Hotel-restaurant Altembrouck van ondernemer Wim Claessen blijft voorlopig failliet. Het protest van de eigenaar bij de rechtbank van Tongeren heeft maandag geen resultaat gehad. Dat stelt Claessen in een artikel in Dagblad de Limburger. Claessen vecht door. De zaak met onder meer 30 hotelkamers blijft open.

Het project van Wim Claesen is erg omstreden. Ons artikel vorige week (lees hier) lokte erg veel reacties uit, zowel ten voordele als ten nadele van de ondernemer. Onze collega’s van Wij Limburg, volgen de man al jarenlang op zakelijk vlak: Hij heeft naar verluidt miljoenen verdiend met zijn bedrijven Pie Medical, TV Gazet en Altembrouck. Claessen zelf spreekt van een ’technisch’ faillissement. Hij heeft naar eigen zeggen geen nijpende financiële problemen die een bankroet rechtvaardigen. En de oorzaak is volgens hem een verkeerde adressering van belangrijke poststukken van de rechtbank in Tongeren. De rechtbank wilde hem horen over het negatief eigen vermogen dat is ontstaan door de miljoeneninvesteringen. Omdat hij niet reageerde is het faillissement uitgesproken. Zo kan dat in België, aldus Claessen in gesprek met de Nederlandse redactie.

Nederlandse vennootschap ook in het rood

Een Nederlandse vennootschap van Claessen, Altembrouck bv, kent overigens ook een negatief eigen vermogen van € 868.000. In het bewuste verslagjaar 2009, is er € 41.000 verlies geleden. In 2009 heeft Claessen zich hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor de schulden aan een bank.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.