Anné n’est pas arrivé: eigenaar koopt meerderheid terug

Roger Anné, oprichter van de producent van voedingssupplementen en sportvoeding Aminolabs, heeft in samenwerking met de Limburgse investeringsmaatschappij LRM en het directieteam, de aandelen van Waterland Private Equity in zijn bedrijf teruggekocht. Hiermee verwerft Anné opnieuw een meerderheidsparticipatie, 30 jaar nadat hij met Aminolabs is gestart.

Aminolabs groeide in die dertig jaar uit tot een vooraanstaande speler op wereldschaal in hoogwaardige sportvoeding en voedingssupplementen. Waterland Private Equity nam in 2015 via één van zijn fondsen een meerderheidsparticipatie. Dat was voor Aminolabs de start van een periode van structurele groei.

In de acht jaar dat Waterland Private Equity aan boord was, deed het bedrijf ook een aantal acquisities in binnen- en buitenland en werd het één van de marktleiders voor de productie van poeders, capsules en tabletten.

In 2016 startte Aminolabs met de productie van functionele voedingsrepen. Die activiteit werd vier jaar later afgesplitst van Aminolabs onder de naam EMPWR en groeide uit tot een onderneming met meer dan 160 miljoen euro omzet in 2022. Roger Anné en Waterland Private Equity blijven gezamenlijk aandeelhouders van EMPWR.

Verjaardag in stijl
“De participatie van Waterland Private Equity heeft Aminolabs toegelaten om uit te groeien tot een van de toonaangevende spelers in deze sector. Deze dertigste verjaardag was het perfecte moment om onze aandeelhoudersstructuur te herbekijken”, zegt Roger Anné. “Destijds heb ik met veel ambitie Aminolabs opgericht en vandaag wil ik als hoofdaandeelhouder mee verder bouwen aan ons succesverhaal. Dat doe ik samen met ons management en met de steun van LRM. Onze doelstelling blijft dezelfde: we willen verder groeien. Innovatie en het continu leveren van kwaliteit blijven daarbij - meer dan ooit - onze pijlers.”

Vandaag werken er 260 medewerkers voor Aminolabs op 2 sites, in Hasselt en in Bleckede, vlakbij Hamburg in Duitsland. 95% van de productie van het bedrijf is bestemd voor export. Aminolabs boekte in 2022 een recordomzet van meer dan 90 miljoen euro. De ambitie voor de komende jaren is om jaar na jaar met 20 à 25 procent te groeien.