Nieuws Limburg Atlas Copco in Hoeselt wordt de helft groter

Atlas Copco in Hoeselt wordt de helft groter

Atlas Copco in Hoeselt wordt de helft groter

De Zweedse multinational Atlas Copco heeft 8 miljoen geïnvesteerd in de uitbreiding van het logistieke centrum in Hoeselt. Hierdoor werden 20 bijkomende jobs gecreëerd, zo vertelde de Belgische topman van Atlas Copco, Ronnie Leten, vrijdag.

distributionAtlas Copco produceert en verdeelt machines over de hele wereld. Plaatselijke dealers en eindklanten hebben uiteraard regelmatig wisselstukken nodig, en die worden verdeeld vanuit het distributiecentrum in Hoeselt, dat vroeger Power Tools heette. Elke dag vertrekken er zo’n 8.000 wisselstukken naar 180 landen. Door een toename van de vraag, werd de capaciteit van deze logistieke faciliteiten zopas uitgebreid met 10.000 vierkante meter, wat 1/3 is van huidige ruimte. Er werden onder meer 12 nieuwe laadkades, extra stockageruimte en ergonomische inpakstations gebouwd. Intussen werden hiervoor ook al 20 nieuwe collega’s aangeworven, wat het totaal in Hoeselt op 258 brengt.

CEO Ronnie Leten, die een thuismatch speelde in Limburg, mocht vrijdag de pers én Vlaams minister-president Geert Bourgeois rondleiden in het vernieuwde verdeelcentrum. “Atlas Copco blijft overtuigd van het strategisch belang dat Vlaanderen speelt in logistieke operaties in Europa en ver daarbuiten,” zei Leten. “De uitbreiding van het distributiecentrum in Hoeselt is een belangrijke sleutel om onze klanten wereldwijd beter te bedienen. Hiermee verankeren we bovendien ons bedrijf in Limburg.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.