Azen op asielzoekers: beurs brengt bedrijven werkvolk bij

Bedrijven die asielzoekers en andere nieuwkomers willen inschakelen om bergen te verzetten, kunnen met hen kennismaken op een grote jobbeurs, die op 1 juni in Pelt zal georganiseerd worden. Vorig jaar werden hier 40 jobs ingevuld...

Haast elk bedrijf is doordrongen van het feit dat we iedereen nodig hebben om de krapte op de arbeidsmarkt in te vullen. Dus ook de asielzoekers, inburgeraars, oorlogsvluchtelingen en andere nieuwkomers, die met veel plezier bereid zijn de handen uit de mouwen te steken. Voor werkgevers is het niet altijd eenvoudig om met deze doelgroep in contact te komen (en andersom ook niet), vandaar dat ondernemersvereniging Focus Noord, Fedasil, Rode Kruis, Welzijnsregio en VDAB samen een grote jobbeurs voor nieuwkomers organiseren. Op donderdag 1 juni worden specifiek de bedrijven uit regio Noord-Limburg uitgenodigd om hun vacatures te presenteren in Pelt.

Het is niet de eerste keer dat deze jobbeurs op de kalender staat. In de vorige edities konden op deze manier telkens tientallen vacatures worden ingevuld. "De nabijheid is belangrijk omdat de nieuwkomers meestal op het openbaar vervoer of de fiets zijn aangewezen om zich naar hun werkplek te begeven", zegt Julie Eyckens van VDAB Limburg. "Vandaar het regionale karakter van deze beurs." De gegadigden voor een job komen op 1 juni met de bus naar de beurs. Daar heeft de organisatie voor gezorgd. "De nieuwkomers zijn goed voorbereid, want we hebben hen tijdens diverse zitdagen in het asielcentrum van Lommel geholpen met het opstellen van hun cv. Ook de mensen uit de opvangcentra van Leopoldsburg en Pelt zullen zich presenteren, evenals Oekraïners die in gastgezinnen verblijven. Tot slot krijgen we ook positieve feedback van buitenlandse cursisten en scholieren die in Noord-Limburgse opleidingsinstanties actief zijn en de stap naar een job willen zetten."

Bedrijven die nog graag hun vacatures willen presenteren op deze jobbeurs, kunnen zich nog inschrijven via de website van de Lommelse Ondernemers Club. En hopelijk is het tekort aan gemotiveerde arbeidskrachten hiermee snel van de baan!