Nieuws Limburg Bart Claes leert jongeren wat ondernemen is

Bart Claes leert jongeren wat ondernemen is

Bart Claes leert jongeren wat ondernemen is

Bart Claes, CEO van JBC, heeft dinsdag in Hasselt de aftrap gegeven van het project ‘Ondernemers voor de Klas’. Het houdt in dat in de komende weken meer dan 50 Limburgse bedrijfsleiders naar de secundaire en hogescholen trekken om er met de leerlingen te praten over wat ondernemen precies inhoudt. Het is tevens de bedoeling dat de gastcolleges helpen bij de verdere studie- en beroepskeuze van de jongeren. Ze kunnen de sprekers rechtstreeks vragen wat bedrijven van afgestudeerden verwachten, welke vaardigheden noodzakelijk zijn om in een bedrijf succesvol mee te draaien en welke stappen moeten ondernomen worden om zelf een onderneming op te zetten.

hilde essers klas vkwHet initiatief is van VKW Limburg en wordt door de samenwerking met Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) nu in heel Vlaanderen uitgerold. In totaal zullen er maar liefst 550 van deze gastcolleges plaatsvinden. Onder meer Hilde Essers (foto), Stefan Kerkhofs (Fungroup) en Frederik Jacobs zullen nog voor de klas gaan staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.