Nieuws Limburg Beroemde cafébaas overleden

Beroemde cafébaas overleden

Beroemde cafébaas overleden

Precies 8 jaar nadat Hugo De Boeck zijn café Concordia in Hasselt sloot, is hij overleden.

Café Concordia was een legendarische volkskroeg op de hoek van de Ridderstraat en de Havermarkt. Na meer dan 100 jaar er de dorstigen te laven, werd het pand 8 jaar geleden omgevormd tot een woonblok. De laatste cafébaas was Hugo De Boeck, die samen met zijn vrouw Marie-Claire Meuwis, zorgde voor een fijne sfeer. Het koppel was altijd goedlachs en verwelkomde alle gasten, ongeacht de rang of stand, in hun kleine, maar gezellige café. Diverse verenigingen, de ene al meer officieel dan de andere, maakten er hun stamkroeg van. Zo vergaderde de ‘wilde loge’ Non Placet er elke donderdag, en was het de thuishaven van fanfare Toeternietoe. Cafébaas Hugo was zelf muzikant en verzorgde onder meer het slagwerk bij Toeternietoe.

Nadat het doek viel over de Concordia, gingen Hugo en Marie-Claire met pensioen. Ze hadden er toen al 16 jaar achter de toog gestaan. Als echte levensgenieters waren ze nu regelmatig aan de andere kant van het buffet te vinden. Maar nu is Hugo dus op 72-jarige leeftijd overleden, zo meldt De Smaak van de Horeca. Hij zal door veel Limburgers worden herinnerd als dé man die hen in de Concordia vele memorabele avonden wist te bezorgen. Rust in vrede, Hugo! Condoleren kan via deze link.

Reageer op dit bericht

Reacties

Carlo V. 2022-01-18 23:05:26

Hiermee sturen wij aan de familie onze deelneming en onze steun. Hij blijft in onze gedachte. de beste pint, de fijnste bemerking en de gemeende lach, het is de herinnering die blijft. Carlo en Monique Vrancken Kuyckx.

Peter S. 2022-01-18 07:45:32

Rust in Vrede Hugo en moge je nog veel muziek spelen in het hiernamaals.

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.