Nieuws Limburg Beton en bouw bestudeerd in het park

Beton en bouw bestudeerd in het park

Beton en bouw bestudeerd in het park

Volgende maand zal worden gestart met de bouw van het Applicatiecentrum Beton en Bouw van de Universiteit Hasselt. Het provinciebestuur heeft daarvoor op het Wetenschapspark in Diepenbeek een perceel in erfpacht gegeven.

“De bouwsector is sterk en groot in Limburg, met meer dan 2.000 bedrijven en 13.000 arbeidsplaatsen”, aldus gedeputeerde van Economie, Erik Gerits. “De sector was in 2016 goed voor ongeveer 10% van de Limburgse starters. Vandaar onze steun voor het Applicatiecentrum Beton en Bouw. We moeten er alles aan doen om de sector in stand te houden, en dat kan door de Limburgse bouwbedrijven slimmer te laten samenwerken, met minder faalkosten en een hogere kwaliteit. Binnen het Applicatiecentrum voor Beton en Bouw kan maximaal worden ingezet op de transformatie en innovatie die nodig zijn om deze doelstellingen te bereiken.”

Het Applicatiecentrum Beton en Bouw zal fungeren als een state-of-the-art onderzoekslabo voor beton en andere bouwmaterialen en systemen, maar het wordt ook een centrum voor contractonderzoek en dienstverlening, i.s.m. de Limburgse betonindustrie. Rector van de UHasselt Luc De Schepper: “De bedoeling is dat het Applicatiecentrum een dienstverlenende rol heeft voor bouwbedrijven en organisaties in de regio. Daarnaast kunnen onderzoeksgroepen en bedrijven een beroep doen op de unieke testinfrastructuur om innovatieprojecten op te zetten. Verder zal het project leiden tot een verhoogde betrokkenheid van studenten bij regionale bouwbedrijven via stages en masterproeven. Het Applicatiecentrum komt met deze doelstellingen tegemoet aan de concrete behoeften van de Limburgse bouwsector.”

Goed om weten: voor de financiering van het project worden middelen gebruikt uit het Grindfonds, een kas die de afgelopen jaren werd gespekt door de grindindustrie, en onder meer moet dienen om alternatieven voor grind als bestanddeel van beton te onderzoeken…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.