Bilzenaar lanceert pop-up restaurants voor incentives

Stel je voor: een zachte zomeravond, een lange tafel ergens op de buiten, een topchef die in openlucht staat te koken met ingrediënten van de lokale boer… Deze zomer trekt ‘Vrienden van de Smaak’, een idee dat Bilzenaar Didier Bastiaens meebracht uit de VS, met een dit unieke dinerconcept door België. “We willen mensen dichter bij de producten brengen die ze op hun bord krijgen," legt Bastiaens (links op de foto) uit. "In het veld, in de serre of tussen de fruitbomen zitten ze letterlijk tussen de ingrediënten die ze voorgeschoteld krijgen. De gasten komen in groepjes, en schuiven aan naast mensen die ze vaak niet kennen. Door elkaar te bedienen ontstaan leuke gesprekken en nieuwe ontmoetingen. elkaar niet, maar ze bedienen elkaar waardoor het gezellig wordt en ze elkaar leren kennen.”

Giovani Oosters van Vous Lé Vous en Alex Clevers van sterrenrestaurant Vivendum zijn al bereid gevonden om hun kunsten in openlucht te demonstreren. “We zochten daarbij vooral naar chefs die creatief zijn met lokale producten. Bovendien werken we alleen met seizoensgebonden producten.”

De formule wordt nu ook uitgebreid naar bedrijven, die op deze manier hun personeel, klanten of leveranciers op een verrassend diner willen trakteren. De praktische organisatie hiervan ligt in handen van het evenementenbureau Cocomo in Hasselt.