Bøf wordt bedankt met bijzondere beloning

Het beste horecaconcept van Vlaanderen? Dat vind je in Tongeren, bij restaurant Bøf van Yves Miltenburg, zo werd pas beslist door een professionele jury. Het was trouwens niet de enige onderscheiding die de chef te beurt viel op de uitreiking van de Lion d'Or Hospitality Awards, want ook in de categorie Horecapersoonlijkheid van het Jaar kaapte Yves een medaille weg.

De Lion d’Or Hospitality Awards worden jaarlijks uitgereikt voor een volle zaal in San Marco Village in Schelle. Het grote publiek kan 40% van de stemmen invullen bij de keuze voor Beste Toeleverancier of Horecapersoonlijkheid van het Jaar. De jury zorgt voor de resterende 60% en bepaalt ook wie het beste horecaconcept én het beste gerecht in huis heeft.

Bij de genomineerden: Bøf, het vleesrestaurant dat Zonhovenaar Yves Miltenburg eind 2021 opende in Tongeren. Zijn dossier leverde een bronzen medaille op in de categorie voor Horecapersoonlijkheid van het Jaar. Maar veel straffer nog was de gouden plak als Beste Horecaconcept van Vlaanderen. "Ons concept is een combinatie van meerdere factoren", legt de chef uit. "We werken in een open keuken met een Argentijnse grill, wat voor een huiselijke sfeer en beleving zorgt. De gasten staan centraal. Ik ga altijd zelf de menukaart voorstellen aan iedere tafel. Dat wordt sterk gewaardeerd. En wie wil kijken hoe ik grill, mag gerust naast mij komen staan."

Bij Bøf (spreek uit 'bœuf') wordt (qua vlees) alleen rundsvlees geserveerd. "Er zijn 9 soorten, die kunnen geproefd en geshared worden", aldus Yves. "Ook de voorgerechten en desserts kunnen trouwens gedeeld worden per tafel. Wie geen zin heeft in vlees, kan ook een stukje vis of een vegetarisch alternatief bestellen."

Redenen genoeg voor de jury om Yves Miltenburg in de spotlights te plaatsen. Een verdiende overwinning!