Nieuws Limburg Bouwsector vraagt dringend steunmaatregelen

Bouwsector vraagt dringend steunmaatregelen

Bouwsector vraagt dringend steunmaatregelen

Tenzij er tijdig wordt ingegrepen, dreigt net als in 2009 een “negatieve groei” voor de bouwsector. Dat stelt de Confederatie Bouw naar aanleiding van de uitgereikte bouwvergunningen in 2011. “In Limburg werden er voor woningen 4117 vergunningen toegewezen, terwijl dat er in 2010 nog 4500 waren,” zegt Limburgs directeur Rik Mondelaers. “Het zijn er zelfs minder dan in 2009, toen er 4292 vergunningen in onze provincie werden uitgereikt. In heel Vlaanderen is het totaal op het laagste niveau in de laatste 10 jaar.”

De cijfers baren de sector zorgen. “Dat 2012 een moeilijk jaar wordt, staat nu al vast,” zegt Mondelaers. “Dringende maatregelen voor een herlancering zijn nodig. We hebben al in januari om steun gevraagd die een slimme groei kan uitlokken, maar die oproep is tot dusver zonder gevolg gebleven. Vandaar dat er harde klappen en banenverlies staat aan te komen. Jammer, want de ervaring leert dat er geen almene economische groei is zonder een gezonde bouwsector.”

Als maatregelen wordt gehamerd op bekende spijkers, zoals de loonlasten en de concurrentie van zwartwerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.