Bouwtoppers willen revolutie ontketenen

De Bouwtoppers

is een nieuwe vennootschap uit Tongeren die de ambitie heeft om een ware revolutie te ontketenen in de traditionele bouwsector. "We zijn een vereniging van nationale en internationale fabrikanten met een stevige reputatie, die heel innovatieve bouwmaterialen rechtstreeks aan de eindklanten leveren," zegt Rudi Haenen, één van de initiatiefnemers. "Doordat er veel commissies wegvallen, bijvoorbeeld voor de groothandel, kan de klant bij ons heel interessante prijzen krijgen. Wij nodigen iedereen uit om elders te vergelijken. Onze prijs-kwaliteitverhouding zal moeilijk te kloppen zijn."

De Bouwtoppers kiest ook bewust voor nieuwe technieken die toch al een bewezen staat van dienst hebben. "We leveren bijvoorbeeld kant en klare buitenmuren waarin de isolatie al verwerkt is en aan de buitenzijde steenstrips worden gekleefd. In Duitsland wordt dit systeem al heel lang succesvol toegepast. Het uitzicht is identiek, alleen de isolatiewaarde is veel beter. Grote gevelsteenfabrikanten als Vandersanden en Nelissen gaan er nu ook mee van start."
De Bouwtoppers biedt materialen aan als ramen en deuren, ventilatie of carports, maar ook totaalconcepten. "Wij leveren alles kant en klaar op de werf, waarna je zelf kunt kiezen met wie je in zee gaat voor de montage," zegt Haenen nog. "Wie een beetje handig is, kan het ook makkelijk zelf." Het systeem is nu al erg in trek bij algemene aannemers en bij doe-het-zelvers met bouwervaring.

Voorbeeld
Als promotie heeft het bedrijf een korte optelsom gemaakt voor een bepaald project: Een halfopen nieuwbouw eengezinswoning met 3 slaapkamers en een oppervlakte van 128m², inclusief buitenmuren met steenstrips, isolatie, binnenmuren van 14 cm dikte, ramen en deuren, dak- en dakisolatie, komt neer op 49.500 euro. Dus wind- en waterdicht, geleverd op de werf, klaar voor montage.

"Bovendien leveren wij de bestelling 30 dagen na ondertekening van het contract, waardoor de bouwtijd fors verkort en de klant dus minder lang moet huren of elders afbetalen," aldus nog Rudi Haenen.