Nieuws Limburg Brasserie Bar Bib (Genk) sluit de deuren

Brasserie Bar Bib (Genk) sluit de deuren

Brasserie Bar Bib (Genk) sluit de deuren

De gekende brasserie Bar Bib op het Stadsplein in Genk gaat dicht. De algemene vergadering van de exploitant heeft beslist niet langer te investeren om de continuïteit te waarborgen. Er wordt samen met het Genkse stadsbestuur gezocht naar een overnemer.

Bar Bib is gelegen tussen de bibliotheek en het stadhuis. In het verleden was hier nog het TVL Café gevestigd. Het pand is eigendom van de stad en wordt verhuurd aan exploitanten. Diverse uitbaters hebben de afgelopen jaren echter de tanden stuk gebeten op het project. En dat is nu opnieuw het geval.

“We hebben bij de opstart, nu bijna twee jaar geleden, erg veel geïnvesteerd in deze zaak”, zegt Luc Vandeweyer, namens de vennootschap die het uitbatingscontract kreeg toegewezen. “We moeten echter vaststellen dat het heel moeilijk is om in de horeca positieve cijfers te draaien. De marges zijn bijzonder klein. Maatregelen als de ‘witte kassa’ doen de situatie niet verbeteren. Komt daar nog bij dat de boetes van RSZ of BTW niet gericht zijn om een onderneming te helpen, maar eerder dieper in de put te duwen.”

De algmene vergadering van de exploitant heeft na rijp beraad de moeilijke keuze gemaakt om de stekker uit te trekken en niet langer te investeren in de continuïteit van Bar Bib. Deze week worden de boeken neergelegd. “We kunnen zelf de energie niet meer opbrengen om te blijven strijden”, aldus nog Luc Vandeweyer. “Misschien dat een dynamische overnemer wel de juiste drive kan vinden. We laten in ieder geval een zaak achter met een vast cliënteel en een moderne infrastructuur. Het laatste kwartaal hebben we trouwens winst geboekt. Er is dus wel degelijk potentieel om onmiddellijk een doorstart te maken.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.