Nieuws Limburg Breugelkaas bouwt in Lommel

Breugelkaas bouwt in Lommel

Breugelkaas bouwt in Lommel

De Limburgse kaasfabrikant Breugelkaas heeft in Lommel de eerste spadesteek gezet voor de bouw van een gloednieuwe productieruimte. De 4 eigenaars, die 2 jaar geleden de overname realiseerden, willen in 3 jaar tijd het volume vervijfvoudigen.

Het is precies twee jaar geleden dat ondernemers Jef Van Noppen, Vincent Schietekat, Tjeu van Roij en Laurent Degroote de overname aankondigden van Breugelkaas. De traditierijke kaasrijper en versnijder was destijds in Kleine Brogel (Peer) opgericht door Jef Vandecruys. Hij bouwde het merk uit tot een gewaardeerde speler in de nationale groot- en kleindistributie. Jef werd bij Breugelkaas opgevolgd door zijn zoon Marc, die opnieuw voor een groeiversnelling zorgde. Maar om de voldoende schaalgrootte te realiseren in een erg competitieve markt, waren grote investeringen nodig, onder meer in bijkomende atelier- en stockageruimte. En dus werd het familiebedrijf in de etalage gezet.

Het was al meteen duidelijk dat het viertal snel zou overgaan tot de bouw van een nieuwe uitvalsbasis. Er werd gekozen voor een lap bouwgrond op het Kristalpark III in Lommel. De grondwerken zijn inmiddels van start gegaan. Van zodra de plant operationeel is, moet het snel gaan. “De bedoeling is om de komende 3 jaar de capaciteit de vervijfvoudigen”, aldus het management. Het spreekt voor zich dat er ook nieuwe jobs zullen bijkomen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.