Nieuws Limburg Circuit voor zelfrijdende auto’s aan Maaskant

Circuit voor zelfrijdende auto’s aan Maaskant

Circuit voor zelfrijdende auto’s aan Maaskant

De Terhills-site in Dilsen-Stokkem en Maasmechelen krijgt een proeftuin voor slimme mobiliteit. Er komt een circuit van 4,2 kilometer langs de diverse toeristische en recreatieve attracties, waarop zelfrijdende elektrische shuttles rondjes zullen draaien. Titelvoerend burgemeester Lydia Peeters haalt hiervoor alvast 418.000 euro subsidies naar haar gemeente.

Het initiatief komt van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, De Lijn en Flanders Make. De aanleg van de lusvormige verbindingsweg begon al in 2017. De testbaan verbindt punten als wellnesscomplex Elaisa, Terhills Cablepark en het toekomstige vakantiedorp van Center Parcs.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters spendeert nu bijna een half miljoen aan de finalisering van het project. “Zelfrijdende voertuigen zullen in de toekomst deel uitmaken van de mobiliteitsmix en zullen ervoor zorgen dat de kwaliteit van het gedeeld vervoer sterkt stijgt”, aldus Peeters. “Deze ontwikkelingen en projecten bieden mooie kansen op veiliger en vlotter verkeer.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.