Peter-Neven-CLB-200×300

CLB helpt bedrijven veilig door de zomer

Omdat er precies tijdens de zomermaanden, als er minder wordt gewerkt, het meeste dodelijke slachtoffers en ernstige ongevallen te betreuren vallen, wil de externe preventiedienst van de CLB-groep in Alken, het personeel van hun klanten, leveranciers en andere bedrijven hieromtrent sensibiliseren. CLB heeft daarom een brochure samengesteld met ‘tips & tricks’ rond welzijn op vakantie. “Hoognodig, want de twee zomermaanden scoren inderdaad slecht qua veiligheid,” zegt Peter Neven, directeur Risicobeheer Externe Preventie CLB. “In 2009 werden er volgens het BIVV 181 doden en meer dan 8000 letselongevallen geteld in juli en augustus.” Daarmee situeert België zich in de middenmoot van de Europese landen.

En dus schiet CLB in actie: Welzijn voor ons en onze collega’s is één van de belangrijkste pijlers binnen een succesvol bedrijf,” zegt Neven nog. “Maar ook buiten de onderneming is welzijn essentieel om te kunnen genieten van het leven. Vandaar dat wij onze kennis over ongevallenpreventie en andere wetenswaardigheden rond veilige vakanties, graag met het grote publiek willen delen.”

Zeemvel
In de brochure staan onder meer tips rond de technische vereisten van de auto en veilig rijgedrag. Je vindt er een opsomming van wat je uit de apotheek moet meenemen en een aantal checklists van spullen die je zeker niet mag vergeten. Onze favoriet: een zeemvel en een spons, zodat je vervelende vliegjes die het zicht belemmeren van de voorruit kunt vegen!

Een exemplaar bestellen kan via e-mail: p.neven@clbgroup.be