Nieuws Limburg Computervirus bedreigt Limburgse bedrijven

Computervirus bedreigt Limburgse bedrijven

Computervirus bedreigt Limburgse bedrijven

Volgens een aantal ICT-experts is er een nieuw en gevaarlijk virus in omloop bij Limburgse ondernemingen. Het gaat om het Crypto Locker Virus. “Dit virus wordt voornamelijk verspreid via e-mail en bevat zogezegd informatie over facturen, inkomende faxberichten of leveringsbevestigingen,” zegt Marc Meerten van ITC Belgium. “Het zorgt ervoor dat je bestanden, zowel lokaal als op de netwerkschijven, ‘versleuteld’ worden. Meer concreet bevat het mailbericht bevat een .zip-bestand waarin dit virus zich bevindt. Voor de ontvanger lijkt het alsof dit bestand een normale PDF of Word-document bevat. Als je geïnfecteerd bent door dit virus, zal een bericht op je scherm verschijnen waarbij gevraagd wordt om een bepaalde som te betalen om deze files te decoderen.”

WW PSG Marcomm/Tom AntalDit moet je uiteraard niet doen. “We raden gebruikers aan om geen bijlagen te openen van onbekende of onverwachte afzenders,” adviseert Meerten. “Je bent dus ook best voorzichtig bij het openen van bijlagen van vertrouwde afzenders, tenzij je ze verwacht. Bij twijfel contacteer je best je ICT-specialist.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.