Nieuws Limburg Concern wil 500 miljoen investeren in Dilsen-Stokkem

Concern wil 500 miljoen investeren in Dilsen-Stokkem

Concern wil 500 miljoen investeren in Dilsen-Stokkem

Dils Energie is de naam van een Zwitsers-Duits concern dat bereid is om minstens 500 tot 750 miljoen euro te investeren voor de bouw van een nieuwe energiecentrale in Dilsen-Stokkem. De gasgestookte centrale heeft volgens De Tijd een capaciteit van 920 megawatt, wat overeenkomt met de productie van een kernreactor. Naast Dils Energie (waar dezelfde firma’s achter zitten die in Tessenderlo T-Power hebben gebouwd) zijn er nog 2 kandidaten die een heel ander voorstel hebben gedaan om het Belgische energietekort op te lossen. De Nederlandse bedrijven Essent en Delta willen een Nederlandse centrale koppelen aan het Belgische net, en zo de subsidies opstrijken.

Een centrale van dezelfde investeringsgroep.

Een centrale van dezelfde investeringsgroep.

Normaal gezien had de federale overheid eind vorig jaar al moeten beslissen welke oplossing groen licht zou moeten krijgen. Het verdict is echter met 3 maanden uitgesteld, voornamelijk door Europese kritiek op de aanbestedingsprocedure en de subsidies. De hele operatie dreigt zelfs helemaal geannuleerd te worden, waardoor de behoefte aan extra energiecapaciteit zeker niet opgelost geraakt voor 2019, het jaar waarin de nieuwe centrale zou moeten opengaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.