Nieuws Limburg Croonen en Vanheusden slaan handen in elkaar voor catering in Thor Park

Croonen en Vanheusden slaan handen in elkaar voor catering in Thor Park

Croonen en Vanheusden slaan handen in elkaar voor catering in Thor Park

Op 15 september gaat met veel toeters en bellen Thor Central open, het prachtig gerestaureerde hoofdgebouw van de voormalige mijn van Waterschei. Dit iconische erfgoed wordt het hart van Thor Park, de site waar onder meer Energyville, T2-campus, IncubaThor en het evenementenplein duizenden mensen op de been brengen om te werken en te ontspannen.

Waar mensen samenkomen, moet er goed gegeten en gedronken worden. Daarom werd de uitbating van de hele site toegewezen aan de cvba Limburghal, die op haar beurt de cateringconcessie voor 10 jaar toewees aan Thor Catering. Dat is de nieuwe vennootschap waarin de doorwinterde horeca-ondernemers Wim Croonen (Kaaiman, De Malle Koks) en Filip Vanheusden (Borrelhuis, De Kwizien) de krachten bundelen.

Gastrofood
“We willen op het Thor Park een integraal horeca-concept aanbieden, zodat iedereen, zowel werknemers als bezoekers, op elk moment van de dag zijn gading kan vinden”, zegt Wim Croonen. “Om ’s avonds lekker te eten, openen we het sfeervolle restaurant Partaasch. De naam is een verwijzing naar ‘charbonnage’ en naar ‘partager’, aangezien we kiezen voor een formule van foodsharing. Hier is tevens een gastrobar aan gekoppeld, waar verfijnde tapas, aperitief en degustief geserveerd worden.”

Brasserie
Daarnaast opent in Thor Central een veelzijdige brasserie de deuren. “Onder de naam Lampada, creëren we hier een permanente Food & Mood Plaza”, legt Filip Vanheusden uit. “Je kan er ’s middags terecht aan de diverse zelfbedieningsbuffetten. Er komen ook stands met specialiteiten die het multiculturele van het mijnverleden weerspiegelen.”

Events
Bovendien verzorgt het nieuwe bedrijf (deels exclusief) de catering voor alle feesten, vergaderingen en andere events die op de uitgestrekte site zullen plaatsvinden. “We hebben erg veel zin in dit nieuwe avontuur en hebben dan ook kosten noch moeite gespaard om er iets unieks van te maken”, aldus de horeca-ondernemers. “Op die manier willen we een steentje bijdragen om van de Thor-site een permanent bruisende hotspot in Limburg te maken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.