Nieuws Limburg De Croo gaat verdere ontwrichting van Limburg onderzoeken

De Croo gaat verdere ontwrichting van Limburg onderzoeken

De Croo gaat verdere ontwrichting van Limburg onderzoeken

VKW en Voka Limburg zijn opgelucht dat er eindelijk een federale regering is. “Toch vinden we in het regeerakkoord heel weinig punten terug om grondige hervormingen van de arbeidsmarkt, gezondheidszorg en staatsstructuur door te voeren”, stelt Johann Leten. “Het enige goede nieuws is dat de verlenging van de steunmaatregel ‘ontwrichte zone’ voor Limburg zal onderzocht worden.”

Voka Limburg stelt zich vragen bij de ambitie van het regeerprogramma. “Onze ondernemingen vroegen een sterke regering met een stevig relancebeleid, maar daar komt weinig van in huis.”

Toch staat er ook een lichtpuntje in de startnota. De Croo & Co beloven op hun communiezieltje dat “ze gaan onderzoeken of de steunmaatregel die Limburg erkent als ‘ontwrichte zone’ kan verlengd worden”. Dat is nog iets anders dan het daadwerkelijk doen, maar bon… De erkenning als ontwrichte zone houdt in dat bedrijven die investeren en extra tewerkstelling creëren, kunnen rekenen op fiscale stimuli. Sinds 2015 zijn er in Limburg 5.258 aanwervingen gebeurd waarvoor de gunstmaatregelen werden toegekend. Dat is nog iets anders dan beweren dat precies hierdoor de nieuwe jobs werden gecreëerd, maar bon… “Corona kostte al 3.350 Limburgers hun job”, aldus Leten. “Met een extra termijn voor de steunzone hebben we een grotere kans om de impact van de crisis op korte termijn te neutraliseren.”

Ook VKW Limburg is tevreden dat er eindelijk een nieuwe regering is. “In deze turbulente tijden, waarin verschillende crisissen kordaat aangepakt moeten worden, is een volwaardige regering onontbeerlijk”, vindt Ruben Lemmens. “In de huidige precaire budgettaire context hopen wij echter dat de geuite ambities op een realistische manier waargemaakt zullen kunnen worden. Dit vergt veel visie én gerichte keuzes. Met de begroting als een zwaard van Damocles boven de genoemde ambities.”

“Wij zijn alvast blij dat onderzocht zal worden om het systeem van ontwrichte zones te verlengen. Een noodzaak voor Limburg”, besluit Lemmens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Tessenderlo
Tessenderlo

Gdpr is gdsgklgd voor kmo’s

Haast geen enkele website van Limburgse bedrijven is in orde met de GDPR-regelgeving. Bijna niemand laat controleren of ze aan… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.