Nieuws Limburg Democo spreidt vleugels met overname in Brugge

Democo spreidt vleugels met overname in Brugge

Democo spreidt vleugels met overname in Brugge

daeninck en deweerdtVia dochterbedrijf Van Den Briele, waar de HVAC-technieken van de Democo-groep in ondergebracht zijn, heeft de Hasseltse bouwgroep zopas de Brugse sectorgenoot Daeninck & Deweerdt overgenomen. Er werken 40 mensen.

Daeninck & Deweerdt is al sinds 1945 een vaste waarde in het Oost- en West-Vlaamse HVAC-landschap. Het bedrijf installeert en onderhoudt installaties in openbare gebouwen, kantoren, hotels, winkels, bedrijfsgebouwen en zorginstellingen. In de loop van 2015 kwam de firma in moeilijk water terecht en kreeg daarop bescherming via de Wet op Continuïteit van Ondernemingen. “Met de instap van een sterke groep als Democo eindigt een onzekere periode voor de 40 medewerkers, de klanten en leveranciers van Daeninck & Deweerdt,” motiveert Theo Helven, algemeen directeur van AEW en Van Den Briele. We zullen alles in het werk stellen om het vertrouwen bij de bestaande relaties te herstellen en onze markt verder uit te bouwen.”

De vroegere eigenaars, Jan en Paul Debreuck, blijven instaan voor de commerciële contacten en technische benadering van de te verwerken dossiers. Tegen de zomer zal de vennootschapsvorm wijzigen van een bvba naar een nv. Voor 2016 wordt de omzet van Daeninck & Deweerdt geraamd op 11,5 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.