Digital Truck Award verhuist naar Limburg

Het Hamse transportbedrijf Getax Logistics heeft zopas de Digital Truck Award gewonnen. De prijs bekroont de creatie van een uniek logistiek platform dat samen met Heppner Belgium werd uitgedokterd. De software hiervoor werd geleverd door Puntoo, het (ook al Hamse) bedrijf van ondernemer Marc Hendrikx.

De Digital Truck Award is een erkenning voor een innovatieve aanpak inzake digitalisering van het wegtransport. Afgelopen weekend werden de winnaars bekendgemaakt, met name Getax Logistics (Ham) en Heppner Belgium (Vilvoorde), die samen een project rond de oprichting van een digitaal logistiek platform hadden ingediend.

Getax Logistics, het bedrijf van Filip Vanderstraeten en Patrick Van Springel, werkt al langer samen met Heppner (van ondernemer Dimitry De Koker). Samen maken ze deel uit van allerlei platformen om de logistieke oplossingen voor hun klanten te stroomlijnen. Maar de perfecte software om een uniform en eenvoudig logistiek netwerk uit te bouwen, konden ze niet vinden. Daarom stapten ze naar Puntoo, het softwarebedrijf van voormalig Rode Duivel, Marc Hendrikx. Die bouwde op 2 jaar tijd (wat minstens 3 jaar sneller is dan soortgelijke ontwikkelingen in het buitenland) een knappe tool.

Het gaat om een platform waarop klanten al hun zendingen, naar binnen- en buitenland, via track & trace kunnen opvolgen. Puntoo kreeg de opdracht mee dat het systeem gebruiksvriendelijk moet zijn en eenvoudig kan gekoppeld worden aan nieuwe logistieke partners die willen toetreden. Een laatste doelstelling is dat alle data beschikbaar zijn en op basis hiervan de kpi's makkelijk kunnen opgevolgd worden.

Puntoo realiseerde de opdracht in 2 jaar tijd, en tot grote tevredenheid van alle partijen. "In onze buurlanden duurt de ontwikkeling van soortgelijke initiatieven al snel 5 jaar", zegt Marc Hendrikx van Puntoo. "We zijn dan ook heel fier dat we een topresultaat hebben neergezet in een korte periode."

Daar is de jury van de Digital Truck Award het helemaal mee eens: de prestigieuze prijs verhuist naar Limburg! "Het is nu de bedoeling dat er meerdere partners aansluiten bij dit platform, zodat de technologie nog efficiënter zal zijn voor het aansturen van logistieke processen. "En uiteraard kunnen ook logistieke bedrijven beslissen om de software individueel te gebruiken en hun volledige transporten hiermee in kaart te brengen en op te volgen", besluit Marc Hendrikx.