Nieuws Limburg Ducatt (Lommel) maakt platste zonneglas

Ducatt (Lommel) maakt platste zonneglas

Ducatt (Lommel) maakt platste zonneglas

Ducatt in Lommel, de afsplitsing van Emgo, waarin het management, LRM en PMV participeren, heeft vorige week als eerste bedrijf in Europa ultratransparant glas gemaakt met een dikte van amper 2 milimeter. Na de opstart van de productie in december vorig jaar, is met deze realisatie een mijlpaal bereikt in de jonge bestaan van Ducatt. De dikte van het glas, en daarmee ook het gewicht, is immers een doorbraak die voor veel producenten van zonnepanelen erg interessant is.

Het bedrijf had al bij de start aangekondigd te streven naar een volcontinue productie voor het glas van 2mm met een transparantie van 95%. “We zijn ervan overtuigd dat deze technologische doorbraak een krachtige toepassing wordt voor de ontwikkeling van innovatieve producten voor het opwekken van zonne-energie,” zegt ceo Roel Bollen. “We leggen nu de contacten met de de producenten om de voordelen van ons glas te demonstreren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.