Nieuws Limburg Ebema bouwt boot in betonblokken

Ebema bouwt boot in betonblokken

Ebema bouwt boot in betonblokken

Als promostunt om de binnenvaart te promoten, heeft Ebema uit Zutendaal een schip nagebouwd in betonblokken. Langs de waterkant werd een constructie neergepoot van 232 ton stapelblokken (Giant Blocks). “Door de hogere transportkosten is het gebied dat je met een vrachtwagen kan bestrijken voor het transport van deze blokken, veel beperkter,” aldus Jan Panis van Ebema.

schip Ebema“Vandaar dat de binnenvaart voor ons een onmisbare schakel is geworden in ons logistiek proces. We vervoeren jaarlijks 400.000 ton aan grondstoffen per schip. Om dezelfde hoeveelheid te vervoeren over de weg, zou een vrachtwagen 2,5 miljoen kilometer moeten afleggen. Bovendien heeft men op het water geen last van files en ook de administratie is beperkt tot een minimum. Een bijkomend voordeel is het positief effect op het milieu en de veiligheid op de weg.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.