Nieuws Limburg Echo wordt ingelijfd door Ierse groep CRH

Echo wordt ingelijfd door Ierse groep CRH

Echo wordt ingelijfd door Ierse groep CRH

De rechtbank van koophandel in Hasselt heeft het licht op groen gezet voor de overname van het grootste deel van de groep Echo. De overname door het Ierse CRH redt 164 van de 260 banen in de vestigingen in Houthalen en de nagelnieuwe fabriek in Genk.

De rechtbank boog zich maandag over de biedingen van twee overnamekandidaten. en zette uiteindelijk het licht op groen voor CRH, dat al over het wat bouwgerelateerde bedrijven in Limburg beschikt.

Daarmee komt nu een einde aan een jaar lang onzekerheid. Echo nv (Houthalen en Genk) vroeg in april vorig jaar bescherming tegen zijn schuldeisers (WCO). Ondertussen werden al heel wat andere vennotschappen binnen de vroegere Echogroep verkocht. Zo werd onder leiding van crisismanager Christel Gijsbrechts de machinebouwer Echo Engineering in Houthalen, Nerva in Harelbeke en Trilco in Hemiksem al verkocht, net als bedrijven in Frankrijk en Luxemburg. Ook de Duitse participaties werden stopgezet of van de hand gedaan.

De bedrijven Vaheja in Neerpelt en Frederickx in Messelbroek, samen goed voor 50 medewerkers, blijven in handen van de familie Cuyvers, de vroegere eigenaar van Echo. “Het personeel had wellicht voor de andere kandidaat gekozen,” zegt ACV-secretaris Luk Bressers. “We blijven met gemengde gevoelens zitten, want er gaan toch ook heel wat jobs verloren.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.