Nieuws Limburg Eén contract in Japan doet Metrotile 20% groeien

Eén contract in Japan doet Metrotile 20% groeien

Eén contract in Japan doet Metrotile 20% groeien

Metrotile uit Tongeren heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met één van de grootste bouwondernemingen in Japan, Daito genaamd. De deal is goed voor een extra omzet van 6 tot 8 miljoen euro per jaar, wat een groei van 20 procent betekent voor de Tongerse producent van metalen dakpanelen. “Binnengeraken in de Japanse markt is alles behalve eenvoudig,” zegt Sergio Canini, CEO van Metrotile. “Het heeft veel inspanning en doorzettingsvermogen gekost, maar het is uiteindelijk gelukt. De Japanners garandere ons een continue afname, wat neerkomt op een stijging van 20% van onze productie. In onze Japanse verkoopvennootschap moeten we het personeelsbestand aandikken met 3 tot 4 mensen voor opvolging, technische ondersteuning en logistieke organisatie, en voor Tongeren betekent dit een 10-tal extra mensen.”

metrotile in japanCanini is blij dat de deal eindelijk rond is. “Zelfs met onze 17 jaar exportervaring, kunnen we bevestigen dat Japan voor buitenlandse ondernemingen geen evidente markt is. Eén van de redenen is dat de hoge kwaliteitsvereisten van de ingevoerde producten, aanhoudend gecontroleerd worden volgens hun strikte procedures. Daarbij hebben we sinds onze eerste stappen in Japan, ondertussen al een twintigtal nieuwe accessoires ontwikkeld, die uitsluitend bestemd zijn voor Japan. Als je je niet flexibel opstelt, dan kan je het vergeten. De zaken die zij vragen wijken slechts enkele millimeters af van onze standaard accessoires, maar hun wil is wet.”

Onder het goedkeurend oog van de Belgische ambassadeur, Luc Liebaut, werd maandag de overeenkomst tussen Metrotile en Daito ondertekend. Daito telt vandaag 9.940 werknemers verspreid in 220 bijkantoren in de belangrijkste steden in Japan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.