Nieuws Limburg Eigenaars Heusdens rusthuis Werkgever van het Jaar

Eigenaars Heusdens rusthuis Werkgever van het Jaar

Eigenaars Heusdens rusthuis Werkgever van het Jaar

Carla Ploem en Mieke Broere, die sinds 2007 het rusthuis Villa Mozart in Heusden-Zolder uitbaten, zijn uitgeroepen tot Zorgwerkgever van het Jaar. De ondernemende verpleegkundigen danken die onderscheiding aan een enquête die anoniem door het personeel werd ingevuld. Na de tientallen inzendingen op Vlaams niveau te hebben doorgenomen, oordeelde de jury dat Villa Mozart de winnaar is in de categorie van de kleinere instellingen (tot 75 patiënten/bewoners). De werknemers zijn heel enthousiast over de sfeer in het rusthuis en de aanpak die de zaakvoerders hanteren.

“We hadden ons aangemeld omdat we nieuwsgierig waren naar de evaluatie door onze personeelsleden,” zegt Carla Ploem. “Er zijn altijd verbeteringen mogelijk, wat zou blijken uit een anonieme enquête bij het voltallige personeel.” Maar het draaide anders uit. Want in plaats van kritiek, kwamen er alleen lovende reacties. De jury stelde vast dat de werknemers van Villa Mozart erg opgetogen zijn over de goede sfeer die er heerst. “Vooral het familiale karakter weten ze te waarderen,” citeert Carla het juryverslag. “De huisdieren die we hebben, de moestuin,… dat alles maakt het hier gezellig. En iedereen kent iedereen. Personeel en bewoners vormen een hechte groep. De mensen zijn allemaal van de regio.”

De 18 werknemers (inclusief jobstudenten) appreciëren ook de voorwaarden. “We hebben geen overuren. Ieder extra kwartier wordt gecompenseerd. En wat ons tevens treft, is dat men ons als zaakvoerders weet te waarderen. We zijn zelf verpleegkundigen en staan altijd klaar om een handje toe te steken. Ook dat draagt blijkbaar bij tot ieders jobtevredenheid.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.