En plots staat Mario met zijn kop op Times Square…

Limburgers die zopas New York hebben bezocht, zullen vreemd hebben opgekeken toen de beeltenis van ondernemer Mario Schraepen op het hoofdgebouw van de Nasdaq-beurs werd geprojecteerd. De visibiliteit op het wereldvermaarde Times Square is het gevolg van een erkenning die zijn bedrijf LinkedCar zoaps te beurt viel in de VS.

Workato is een internationaal platform voor automatisatie. Eén van de gebruikers ervan is LinkedCar, de start-up van Mario Schraepen, die data van voertuigen ontsluit voor zowel dealers, partnerbedrijven als de bestuurders zelf. Recent mocht LinkedCar nog entrepreneur Peter Manet als nieuwe investeerder verwelkomen.

Intussen gaat het hard voor LinkedCar. Hun concept wordt wereldwijd geprezen als innovatief, leuk en nuttig. Workato heeft tijdens de jaarlijkse Automation Impact Awards die ze uitreiken, de Limburgse start-up bekroond in de categorie Logistics & Transportation. Winnaars van andere categorieën waren onder meer SoundCloud en Shutterstock. Om maar te zeggen...

Aan de onderscheiding hing een heel speciale prijs vast: de winnaars werden allemaal geprojecteerd op de Nasdaq Tower in New York, gelegen op Times Square. "Dit is echt 'insane'. Ik denk niet dat een Belgisch bedrijf ons dit ooit heeft voorgedaan", zegt Mario Schraepen vanuit de VS. "Wie had dat een tijdje geleden durven dromen toen we in Hasselt ons concept op punt gingen zetten... Waanzinnig!"